تصویر لودکننده

دانشجویانی که می‌سازند تا ساخته شوند

در روزهای اخیر ۲ روستای کمتر توسعه‌یافته و محروم شهرستان شفت میزبان اقدامات جهادی قرارگاهی با نام و یاری شهدای گمنامی هستند تا با آبادانی روستا و توسعه فعالیت‌های فرهنگی را با شعار «می‌سازیم تا ساخته شویم» به فعلیت برسانند.

به گزارش پیام شفت ، به قلم حمیدرضا دنیا دیده آنچه پس از انقلاب اسلامی ایران دانشجویان را با نسل‌های پیش از انقلاب متمایز کرده، میدان‌داری و حضور به‌موقع، به‌جا و به هنگام دانشجویان به‌عنوان مؤذنان جامعه و پیش‌قراولان حرکت فرهنگی جهاد است.

سیر تدریجی حرکات و کنشگری‌های دانشجویان فعال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در ادوار مختلف در قامت نظام آموزش عالی پیوسته نشان داده هر جا که کارها سخت، دشوار و به نظر غیرقابل انجام باشد، آنجاست که دانشجویان به‌عنوان خط‌شکنان و پرچم‌داران میادین فتح، وارد میدان شده و کار ناتمام و غیرممکن را تمام می‌کنند.

امروز دانشجویان خط امام و حلقه‌های میانی پیشرفت و آبادانی کشور که متعهد و بسیار مسئولیت‌پذیر هستند، علاوه بر تبیین مبانی اسلامی، انقلابی، انسانی و اخلاقی در جامعه، نقش محوری و توسعه مدارانه را نیز ایفا می‌کنند که نمونه آن حضور خودجوش، پرنشاط و مثمر ثمر در مناطق کمتر توسعه‌یافته و نیازمند توجه در اقصی نقاط میهن است.

روستاهای هم‌جوار و همسایه «والیسرا و خرفکل» در شهرستان شفت به‌عنوان یکی از ۳۱ شهرستان کمتر توسعه‌یافته کشور، ازجمله مناطقی بوده که در تابستان امسال میزبان یکی از گروه‌های جهادی موفق و قابل‌تحسین استان است و ماحصل تلاش‌ها و برآیند زحماتشان علاوه بر کار فرهنگی، ورزشی و اجتماعی، عمرانی و احیای یکی از بقاع متبرکه و امامزادگان واجب‌التعظیم بوده است.

دانشجویان جهادی استان گیلان مشتمل بر ۵۰ نفر دختر و پسر از دانشگاه‌های گیلان، علوم پزشکی، آزاد، پیام نور، فنی و حرفه‌ای، غیرانتفاعی و پردیس دانشگاهی طی دو هفته در منطقه والیسرا و خرفکل شهرستان شفت اردو پیشرفت و آبادانی زدند و با اجرای برنامه‌های مدون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و عمرانی تلاش کردند تا سطح برخورداری مردم منطقه را تا حدودی افزایش دهند.

دانشجویان منتخب گیلانی ابتدا با تشکیل قرارگاهی به نام و یاری شهدای گمنام، به ۲ دسته بردار و خواهر تقسیم شدند و با تعریف و اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و هنری توسط خواهران و همچنین تدوین و اجرای برنامه‌های فرهنگی، عمرانی و ورزشی توسط برادران، طرح‌های ضربتی و کوتاه‌مدت خود را در سطح عرصه‌های جهادی، آغاز کردند.

معین وفادار، مسئول قرارگاه جهادی شهدای گمنام بسیج دانشجویی گیلان در گفت‌وگو ی در محل عرصه خدمات جهادی، از حضور و فعالیت مستمر ۳۰ پسر و ۲۰ دختر دانشجو در قالب کمیته‌ها و کارگروه‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و عمرانی در سطح روستاها خبر داد و اظهار کرد: احداث ساختمان شبستان امامزادگان اسماعیل (ع) و خیرالنساء (ع) روستای والیسرا محوری‌ترین اقدامات این قرارگاه طی دو هفته اخیر در این عرصه جهادی بوده است.

به گفته وی، تاکنون ۳۰۰ میلیون تومان از محل کمک‌های مردمی و خیرین برای احداث بقعه و شبستان حرمین شریفین والیسرا، بدون احتساب هزینه‌های کارگری و دیگر هزینه‌ها، اعتبار صرف شده چراکه تقریباً تمامی امور عمرانی و فنی توسط دانشجویان انجام شده است.

بقاع متبرکه امامزادگان اسماعیل (ع) و خیرالنساء (ع) در روستای والیسرا که سال گذشته در اثر آتش سوزی سقف آن کاملا در حریق از بین رفته بود. در کمتر از یک سال پس از تخریب، توسط دانشجویان متعهد و ارزشی مورد تجدید بنا قرار گرفت.

اما علاوه بر اقدام شاخص قرارگاه جهادی شهدای گمنام تشکل بسیج دانشجویی گیلان که ساخت «تازه بقاع» بوده، این قرارگاه در محورهای فرهنگی، اجتماعی، عقیدتی و ورزشی نیز کارهای بزرگی انجام داده که نمونه آن، احسان غدیر در روستاها به جهت معرفی جایگاه امامت و ولایت بوده است.

 قرارگاه جهادی شهدای گمنام که در آن دانشجویانی از مقاطع کاردانی تا دکتری از دانشگاه‌های گیلان حضور دارند، قرارگاهی را شبیه به قرارگاه‌های جهادی صدر انقلاب و یا دوران دفاع مقدس را به راه انداخته‌اند که در آن شبکه منسجم و به هم تنیده مردمی، پشتیبانی، عملیاتی و خط‌شکن به‌وضوح دیده می‌شود.

این دانشجویان که به اعتقاد وفادار، مسئول قرارگاه شهدای گمنام، تنها باانگیزه جلب رضایت الهی، خدمت به مردم مناطق کمتر توسعه‌یافته و یا تمرین برای تعهد بیشتر و آماده شدن برای مسئولیت‌پذیری در آینده، آماده می‌شوند در دیگر زمینه‌ها ازجمله ارتقای سطح سلامت مردم روستا نیز پیشگام بوده و پای گروه‌های جهادی جامعه پزشکی را نیز به منطقه بازکرده‌اند.

دانشجویان حاضر در قرارگاه شهدای گمنام که اکنون در ایام فراغت پس از یک‌ترم تحصیلی، خدمت به مردم مناطق محروم را تجربه کرده‌اند، هرروز یک شعاری را با خود تمرین می‌کنند؛ «می‌سازیم تا ساخته شویم». شعاری که ۲ هفته آن را تمرین کرده و بدون شک در آینده نه‌چندان دور وارد عرصه مستقیم خدمت در بخش‌های دولتی و خصوصی همین استان و کشور شده و این شعار انگیزشی را در خدمت صادقانه و بی‌آلایش خود به مردم، به نمود عینی تبدیل می‌کند.

فعالیت قرارگاه جهادی دانشجویان شهدای گمنام بسیج دانشجویی گیلان در امتداد جهاد فی سبیل الله دانشجویان انقلابی است که تاریخ شفاهی و مکتوب و مستند آن در ادوار مختلف سیاسی، دفاعی، اجتماعی و جنگ، به نسل کنونی رسانده و بسیار جالب است که اشاره شود، فعالان کارگروه فرهنگی در همین قرارگاه، فیلم مستندی را با همین مضمون در فرایند کار جهادی خود به مردم در دست تهیه دارند که مراحل پایانی تولید آن در حال سپری بوده و به‌زودی به نمایش عموم خواهد رسید.

ابراهیم قنبری، حسام سجودی، یاسین رحمت طلب، ابوالفضل روحی زاده، امیرمحمد خوش‌بین، امیرحسین واقفی، اله زاهدیان، فاطمه فتحعلی زاده، محدثه زیرک، زهرا محمد زاده و ده‌ها دانشجویی متعهد و مسئولیت‌پذیر دیگر در سطح این منطقه محروم و کمتر توسعه‌یافته تنها نمونه‌هایی از دانشجویانی هستند که کار مخلصانه و جهادی را در دوران دانشگاه تمرین می‌کنند و در بین همکلاسی‌ها و هم دانشکده‌ای‌های خود الگوی موفق و برتر در جامعه کنونی هستند.

پایان پیام/۳۳۸۹

به اشتراک بگذارید

یک پاسخ ارائه کنید