تصویر لودکننده

ثبت جهانی قاسم آباد برند صنایع دستی استان را پررنگ تر کرد

صادرات صنایع دستی گیلان با رشدی چند برابری به ۹.۶ میلیون دلار رسیده است و این یعنی صنایع دستی استان می تواند سهم بسزایی در صادرات محصول به بازار اوراسیا داشته باشد.

به گزارش پیام شفت به نقل از ۸دی، بالغ بر ۲۴ هزار هنرمند صنایع دستی در بیش از ۸۰ رشته در استان گیلان فعالیت می‌کنند و ۶۴ محصول از اقلام صنایع دستی گیلان نشان مرغوبیت و ۶ کالا نشان یونسکو دریافت کرده‌ اند.

این محصولات شامل رشتی دوزی، لباس محلی، چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی و قلاب بافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.

فرزاد رشیدی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان در رابطه با درآمد اقتصادی صنایع دستی گیلان، تصریح کرد: باتوجه به تحریم ها و شیوع ویروس کرونا در سال جاری در حوزه صنایع دستی و صادرات اتفاقات خوبی در استان گیلان افتاده است و براساس آمار منتشره از سوی گمرک صادرات صنایع دستی از ۱.۸ میلیون دلار در سال ۹۸ با رشد چند برابری به ۹.۶ میلیون دلار رسیده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گیلان افزود: بخش عمده از این موفقیت مدیون ثبت جهانی قاسم آباد است که برند صنایع دستی استان گیلان را بسیار پررنگ تر کرده و زمینه صادرات خوبی فراهم ساخته است.

وی اضافه کرد: امیدواریم از بین ۳۰ محصول صادراتی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، صنایع دستی به عنوان سی و یکمین محصول وارد تعرفه گمرکی استان گیلان شود.

به گفته وی، در این زمینه جلسات خوبی با منطقه آزاد انزلی برگزار شده و با سازمان توسعه تجارت برنامه ریزی هایی انجام شده است تا در نشست های بعدی این موضوع مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گیرد.

رشیدی تاکید کرد: اگر محصول صنایع دستی با کد صنایع دستی به تعرفه گمرکی اوراسیا وارد شود، صنایع دستی همه استان‌های کشور می توانند از درگاه استان گیلان به بازار اوراسیا وارد شوند ما بدنبال این هستیم که از تعرفه ها برای ورود صنایع دستی به بازارهای جهانی استفاده کنیم.

وی عامل دیگری که در زمینه صادرات بسیار مهم است را برندینگ بین المللی برای صادرات اعلام کرد و افزود: ما اکنون ۴۰ اثر در ایران داریم که ثبت جهانی شده اند که از این تعداد ۲۴ اثر تاریخی، دو اثر طبیعی و ۱۴ اثر صنایع دستی هستند که یکی از مهمترین اثرها در قاسم آباد با محوریت صنایع دستی ثبت شده است این منطقه نقش استان گیلان را در بازارهای بین المللی در حوزه صادرات پررنگ تر می کند.

به اشتراک بگذارید

یک پاسخ ارائه کنید