نحوه خشک کردن چای به روش دستی و محلی
خشک کردن چای به روش سنتی و دستی در منزل نیز صورت می گیرد که این چای حاصله بسیار خوش طعم و به دور از اسانس می باشد.
به گزارش پیام شفت، بعد از برداشت برگ چای از باغات چای باید آنها را در محیطی دور از آفتاب و در جای
سایه پهن کرد تا برگ های چای پلاسیده شوند.
روند پلاسیده شدن طی ۱ الی ۲ روز طول میکشد و مدت زمان پلاسیده شدن
بستگی به دمای محیط و تروتازه یا کهنه بودن برگ چای دارد.
اگر هوا گرم باشد و برگ چای تر باشد؛روند پلاسیده شدن زودتر طی میشود.
(منظور از برگ های تروتازه،ساقه های انتهایی بوته چای میباشد
که ترو تازه و به صورت جوانه های تازه است و به رنگ سبز کم رنگ میباشد)
برخی ها بر اساس ذائقه و سلیقه خود برای خوش عطر کردن چای خود گلبرگ های
گل محمدی را نیز با برگ چای مخلوط میکنند تا همراه آن پلاسیده و خشک شود.
بعد از مرحله پلاسیده شدن برگ های چای را در یک سینی ریخته و حدود ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت مالش میدهند تا زمانی که چای عرق کند(کف کند).
بعد چای را در یک نقطه جمع میکنند و مدت زمانی می گذارند و ترجیحا پارچه سفیدی روی آن پهن کرده و به همان حالت میگذارند تا به اصطلاح چای رنگ بگیرد، در واقع رنگ قهوه ای پیدا کند؛
سپس برگ های چای را بر روی سینی پهن میکنند و روی شعله ملایم گاز یا بخاری قرار میدهند تا کم کم خشک شود. اگر هوا آفتابی باشد توی آفتاب چای را پهن کنند از این طریق نیز خشک می شود.
اگر بر روی شعله گذاشته شود باید طی هر مرحله چای را جابجا کرد تا از خشک شدن آن اطمینان حاصل شود و همچنین چای نسوزد و تلخ نشود.